Dorien Piessens

Dorien Piessens

Dorien Piessens is Strategy & Innovation Consultant bij TomorrowLab. Een startup founder met 15 jaar ervaring in retail management en een MBA in international business. Gedurende haar carrière heeft Dorien verschillende retailers en retail merken gelanceerd, gemanaged en geadviseerd.

retail
strategy

Dorien is eigenlijk geboren in de detailhandel. Als baby kroop ze rond in de sportwinkel van haar familie. Haar meest waardevolle les? Luister naar je klant.

Dorien geeft een overtuigende visie op hoe technologie en veranderend consumentengedrag de detailhandel de komende jaren vorm zullen geven. Een sector die grote veranderingen heeft ondergaan: van traditionele bakstenen winkels tot de opkomst van e-commerce, en de trein van verandering zal niet snel stoppen. Big data, unified commerce, Metaverse, AI, duurzaamheid, enz. zijn hot topics. Dorien zal ervoor zorgen dat je de trein van verandering kunt volgen.

Technologie is een integraal onderdeel geworden van het hedendaagse leven, maar hoe zullen we leven en consumeren in deze virtuele wereld? Zullen consumenten bereid zijn om zelf actie te ondernemen tegen klimaatverandering en hun koopgedrag drastisch veranderen? Zullen we nog steeds dingen zelf bezitten of zullen we huren, lenen en delen? Wat wordt de rol van fysieke winkels? Zal de toekomst van wereldwijde detailhandel lokaal zijn? Wat willen klanten? Hoe zullen ze in de toekomst goederen kopen en consumeren?

De toekomst van de detailhandel belooft nog spannender te worden. In deze keynote verkennen we enkele trends, innovaties en toekomstige ontwikkelingen die de toekomst van de detailhandel vormgeven. Waar gaat de detailhandel de komende 10 jaar naartoe?

  • Inleiding: snelheid van verandering en nieuwe behoeften van klanten
  • Inzicht in de belangrijkste trends die het retaillandschap vormgeven
  • Inzicht in toekomstige ontwikkelingen
  • Praktisch advies over hoe je je kunt voorbereiden op morgen
  • Praktijkvoorbeelden
  • Conclusie + V&A

Talen waarin de keynote kan worden gegeven: Nederlands, Engels & Frans

Dorien staat bekend om haar energie en enthousiasme. Aan het einde van deze presentatie, die zeer interactief zal zijn, zul je een beter begrip hebben van de kansen en uitdagingen in de retail. Al met al schetst de keynote een beeld van een snel evoluerend retaillandschap, met nieuwe technologieën en veranderend consumentengedrag als drijvende kracht achter innovatie en disruptie. Retailers die bereid zijn deze veranderingen te omarmen en prioriteit geven aan de behoeften van de klant zullen de komende jaren het meest succesvol zijn. Laten we samen in de opwindende wereld van de toekomst van retail duiken.

Related speakers

Heb je een locatie of spreker nodig voor je evenement?

Living Tomorrow is een veelzijdige evenementenlocatie met verschillende zalen en faciliteiten. We zijn gelegen te midden van een weelderig groen landschap en toch vlakbij de Brusselse ring.

Voor grootschaliger evenementen stellen we het auditorium en de evenementenhal ter beschikking.
Het uitgestrekte terrein van Living Tomorrow biedt ook tal van mogelijkheden voor openluchtevenementen. En er is voldoende parkeergelegenheid.
Bovendien helpen de horecaprofessionals van voco™ je om er een evenement van te maken dat je niet snel zult vergeten.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drag
0%