Innovatieproces training

P1198938 1

Uw sneltraject van idee tot impact.
Ontdek design thinking, business modelling en AI-tools.

Verzeker uw plek voor deze training

Ontdek de wereld van innovatie met onze 2-daagse training.

Staat u voor uitdagingen in uw innovatietraject of bent u op zoek naar meer impactvolle resultaten? Of vraagt u zich af hoe u krachtige tools zoals het Business Model Canvas en de nieuwste AI-technologieën kunt integreren in uw strategie, en wanneer u deze AI-oplossingen precies moet inzetten? De innovatieproces training is uniek voor u samengesteld en biedt de inzichten en vaardigheden die u nodig hebt om uw innovatietraject te verbeteren.

Download brochure

 • Open Training Innovation Process REWORK

  (PDF, 333,533 KB)

Gedetailleerd programma - Dag 1

Basis, probleem begrijpen & oplossing ideatie

1. Innovatie essentials

Onderzoek het belang en de rol van innovatie in bedrijfsgroei.

2. Effectieve probleemstelling

Leer methodologieën voor uitgebreide probleemverkenning en inzichtprioritering.

3. Context en klantinzichten begrijpen

Benadrukken van het belang van inzicht in de klant en contextuele inzichten voor effectieve probleemoplossing.

4. Creatieve oplossingen bedenken

Doe mee aan brainstormtechnieken en leer hoe je de beste ideeën selecteert. Hypothese formulering voor innovatieve oplossingen.

Dag 2

Prototyping, experimenten, zakelijke haalbaarheid & pitching beheersen

1. Oplossing prototypen

Duik in MVP-concepten en maak de eerste prototypes voor voorgestelde oplossingen.

2. Effectieve experimenten uitvoeren
Verken snelle experiment methodologieën voor hypothese validatie en het testen van oplossingen.
3. Business Model & Waardecreatie

Bedrijfsmodellen afstemmen, waardeproposities verfijnen en strategieën voor het genereren van inkomsten begrijpen.

3. Nadruk leggen op levensvatbaarheid & duurzaamheid

Het belang van levensvatbaarheid en duurzaamheid bij de ontwikkeling van oplossingen benadrukken.

4. Pitchontwikkeling

Presentatievaardigheden aanscherpen, effectieve communicatie en vraag- en antwoordstrategieën oefenen, met als hoogtepunt een verfijnde pitchsessie.

PXL Hogeschool zette eerder al de stap en liet zich onderdompelen in deze innovatie training, kijk hieronder hoe dat voor hen verliep:

P1188144 1 1

Waarom deze training?

 • Toegepast leren met praktijkcases: ga aan de slag met echte uitdagingen die door deelnemers worden ingebracht. We verdiepen ons in echte cases, zodat de geleerde technieken en tools direct toepasbaar zijn in diverse bedrijfsscenario's en industrieën.
 • Leer in de praktijk: ervaar het innovatieproces vanop de eerste rij. Van ideevorming tot validatie, dompel uzelf onder in een dynamische omgeving waar theorie en praktische toepassing hand in hand gaan.
 • Beheers een breed scala aan innovatietechnieken: verken een groot aantal innovatietechnieken en -tools. Leer MVP's op te zetten, interviews af te nemen en meer naast Design Thinking, Lean Startup, Business Modeling en Jobs to Be Done, zodat u technieken kunt kiezen en combineren voor ongeëvenaarde resultaten.
 • AI empowerment: ontdek hoe AI met innovatie samensmelt. AI-tools zullen een revolutie teweegbrengen in het innovatielandschap. Ontdek de tools die uw potentieel maximaliseren om baanbrekende ideeën te creëren en te implementeren.
 • Gevalideerde business cases:Leer hoe u uw ideeën kunt vertalen naar gevalideerde business cases. Vertaal ruwe concepten in robuuste, marktklare oplossingen.
 • Pitching meesterschap: coaching bij het presenteren van innovatieprojecten aan belanghebbenden & stakeholders. Krijg het vertrouwen en de vaardigheden om uw innovatieve ideeën effectief te presenteren.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is interessant voor een breed publiek, met name voor degenen die betrokken zijn bij het creëren, ontwikkelen en implementeren van nieuwe producten, diensten, processen of strategieën. Bijna iedereen die betrokken is bij het maken van nieuwe dingen of het oplossen van complexe problemen, zal baat hebben bij het leren over Design Thinking en Lean Startup, omdat deze methoden gebruikersgericht denken en snelle actie op basis van feedback uit de praktijk bevorderen.

Maar zeker voor deze doelgroepen, is deze opleiding een enorme meerwaarde:

 • Productmanagers en -ontwikkelaars
 • Innovatiemanagers en R&D-personeel
 • Project- en programmamanagers
 • Marketing- en verkoopprofessionals
 • Ontwerpers en creatieve professionals
 • IT- en Technologieprofessionals
 • Ondernemers en starters
 • Zakelijke leiders en managers
 • Non-profitorganisaties en sociaal ondernemers

Data en locatie

Data aankomende trainingen
Engelstalige training: 19, 20 & 21 juni 2024 van 9u30 tot 17u00
FULLY BOOKED
• 22 & 23 oktober 2024 - vroegboekkorting: 1 augustus (NL)
• 5 & 12 december 2024 - vroegboekkorting: 1 oktober (ENG)

Locatie
Living Tomorrow Innovation Campus, Indringingsweg 1, Vilvoorde

Praktische informatie

Prijs: 1550 euro, excl. btw
 Geniet van een vroegboekkorting van 10%. Raadpleeg de hierboven verstrekte informatie voor details.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

P1198864

Neem het team mee

Deelname van teams uit verschillende functionele gebieden van dezelfde organisatie wordt sterk aangemoedigd. Trainingsgroepen, prijzen en andere regelingen zijn beschikbaar voor bedrijven die teams van vier of meer deelnemers sponsoren.

Achter de schermen

Dit is uw trainer

Als Strategy & Innovation Consultant bij TomorrowLab staat Dorien Piessens aan de basis van innovatie. Ze is enthousiast, heeft ervaring als oprichtster van een startup en uitgebreide kennis van internationaal management wat haar een dynamische energie geeft om innovatieteams te begeleiden. Van het ontstaan van een idee tot de uiteindelijke realisatie, Dorien's expertise is rijk aan praktische know-how, het leveren van inzichten en strategieën die creatieve concepten omzetten in succesvolle bedrijfsresultaten.

 • "Ik vond de training om verschillende redenen goed: we maakten kennis met innovatieve concepten en we stapten buiten onze comfortzones, ze faciliteerde netwerken van onschatbare waarde en stelde ons in staat om te leren van de uiteenlopende ervaringen van anderen."

  William Hams, Q8 Regional Operations Manager at Q8 Aviation
 • "Het zelf presenteren van onze business case aan het einde van de training maakte het echt en concreet. Maakte zaken duidelijk."

  Michiel Stoffels,
  Advisor PXL University College

 • "De training was verhelderend en presenteerde verschillende nieuwe methodologieën. Het leerde ons om problemen als startpunten te zien en later naar oplossingen te gaan. De interactieve aard van de training, inclusief praktijktests zoals landingspagina-evaluaties en interviews, was erg waardevol."

  Joyce Neuhard,
  Shop Performance Coordinator at Kuwait Petroleum North-West Europe
 • "Interessante discussies en leuk om experimenten met elkaar te delen: samenwerken aan een muurschildering leidt vaak tot inspiratie en we kregen een interactieve aanpak met veel interactie. Het programma bood mogelijkheden om theorie toe te passen, te presenteren en ideeën te bespreken, allemaal met humor. We hadden ook ruim de tijd om ons werk te verfijnen."

  PXL Team

Related sessions

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drag
0%