Toekomstverkenning en scenarioplanning

P1224390

Neem deel aan deze training om de toekomst van uw organisatie te transformeren. Bereid u voor om met vertrouwen en strategische toekomstverkenningen te navigeren, en grijp de kansen van morgen met vastberadenheid!

Schrijf u nu in voor deze training

Wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Download brochure

 • Open Training Future Foresight REWORK

  (PDF, 484,881 KB)

Dag 1 - De toekomst begrijpen

Hoe bouwt u een gemeenschappelijk begrip op van wat de toekomst zou kunnen brengen.

 • Waarom het vermogen om inzichten te ontwikkelen over toekomstige alternatieven om strategisch denken te sturen nog nooit zo belangrijk is geweest. Het potentieel van het gebruik van toekomstverkenning in strategie, innovatie en transformatie.
 • Diepgang in scenarioplanning als hulpmiddel voor toekomstverkenning:
  • Manieren om de veranderingen te verkennen die mogelijk van invloed kunnen zijn op uw organisatie. Leer hoe u de onzekerheden kunt identificeren en begrijpen die er het meest toe doen. Ontdek alternatieve toekomstperspectieven.
  • Creëer overtuigende toekomstscenario's die aanzetten tot actie en bereidheid (met een beetje hulp van AI).

Dag 2 - Verken uw toekomstopties en geef vorm aan een veerkrachtige toekomstvisie

 • Gebruik de potentiële scenario's om innovatieopties te verkennen, om uw strategie te stresstesten, om uw businessmodel te verbeteren of opnieuw uit te vinden, om een gedeelde visie te creëren met uw stakeholders,... De mogelijkheden zijn talrijk, maar we zullen eens kijken hoe u een verkenningsproces kunt ontwerpen dat past bij uw behoeften.
 • Zorg voor strategische wendbaarheid door een outside-in perspectief in uw organisatie te verankeren. We leren u een vroegtijdig waarschuwingssysteem op te zetten om opkomende bedreigingen en kansen te detecteren en erop te reageren, zodat er een cultuur ontstaat van voortdurende waakzaamheid en aanpassing. Ontdek hoe u signalen van verandering kunt monitoren en hoe u uw strategie daarop kunt afstemmen.
P1222104

Waarom deze training?

In een tijdperk waarin verandering de enige constante is, zijn de meest succesvolle en veerkrachtige organisaties diegenen die de kunst van het aanpassingsvermogen beheersen. Door strategische toekomstplanning te omarmen, een beproefde methode voor het verzamelen van gestructureerde inzichten in mogelijke toekomsten, kunt u een proactieve in plaats van een reactieve strategie voor de toekomst ontwerpen en veerkracht opbouwen door nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie te ontsluiten.

De vraag is: bent u er klaar voor om ervoor te zorgen dat uw organisatie niet alleen overleeft, maar ook floreert met het oog op de uitdagingen van morgen?

Ons intensieve tweedaagse trainingsprogramma in toekomstverkenning voorziet u van de tools en inzichten om met vertrouwen door de onzekerheden van morgen te navigeren. Met meer dan 15 jaar expertise in toekomstverkenning en scenarioplanning zijn TomorrowLab en de Living Tomorrow Academy uw vertrouwde partners in de voorbereiding op wat komen gaat.

P1066491

Wie zou er moeten deelnemen?

Dit programma is bedoeld voor visionairs, strategen, vernieuwers, business developers en veranderingsleiders in zowel de private als publieke sector. Als u uw organisatie of sector naar een bloeiende toekomst wilt leiden, dan is deze training iets voor u!

Data en locaties

Data aankomende trainingen
Nederlandstalige training: 19 & 20 september 2024 van 9u00 tot 17u00 - early bird: 1 augustus, 2024

Engelstalige training: 6 & 7 februari 2025 van 9u00 tot 17u00 - early bird: 1 november, 2024

Locatie
Living Tomorrow Innovation Campus, Indringingsweg 1, Vilvoorde

Praktische informatie

Prijs: 1900 euro, excl. btw
Geniet van een vroegboekkorting van 10%

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

P1188377 1

Neem het team mee

Deelname van teams uit verschillende functionele gebieden van dezelfde organisatie wordt sterk aangemoedigd. Trainingsgroepen, prijzen en andere regelingen zijn beschikbaar voor bedrijven die teams van vier of meer deelnemers sponsoren.

Dit is uw trainer

Maak kennis met Dorothy, onze doorgewinterde scenarioplanningexpert, die meer dan tien jaar ervaring heeft in het implementeren van scenarioplanning in zowel de publieke als de private sector. Met meer dan 15 jaar ervaring als strategie- en innovatieconsultant heeft Dorothy haar sporen nagelaten in een groot aantal innovatiedomeinen, waaronder industrie, mobiliteit, gezondheidszorg, duurzaamheid, stadsplanning en nog veel meer.

Haar uitgebreide vaardigheden, variërend van innovatiemanagement tot business modeling en verandermanagement, stellen haar in staat om teams en organisaties te begeleiden tijdens transformatieve trajecten - van hun huidige staat naar hun gewenste toekomst. Dorothy's innemende aanpak zorgt ervoor dat deelnemers niet alleen de fijne kneepjes van scenarioplanning begrijpen, maar zich ook gesterkt voelen om deze inzichten effectief toe te passen binnen hun eigen organisatiecontext.

Testimonial

"De scenario's stimuleerden ons om verder na te denken over onze eigen wenselijke toekomst. TomorrowLab was een belangrijke partner in dit proces. Ze hebben onze horizon verbreed en ons op een professionele en onafhankelijke manier begeleid."

Jo Schoefs, ruimtelijke planner bij Provincie Limburg

Related sessions

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drag
0%